Nominaties voor De Gouden Uil 2007

Maandag 12 februari 2007 werden de nominaties bekendgemaakt voor De Gouden Uil Literatuurprijs en De Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs:

Genomineerd voor de GOUDEN UIL LITERATUURPRIJS:

uil1.jpg

Remco Campert – Het satijnen hart – De Bezige Bij
Arnon Grunberg – Tirza – Nijgh & Van Ditmar
Tom Lanoye – Het derde huwelijk – Prometheus
Dimitri Verhulst – De helaasheid der dingen – Contact
Christiaan Weijts – ART.285b – De Arbeiderspers

Genomineerd voor de GOUDEN UIL JEUGDLITERATUURPRIJS:

uil2.jpg

Stan van Elderen – Charlie Wallace – Nieuw Amsterdam
Marjolijn Hof – Een kleine kans – Querido
Ceseli Josephus Jitta – Lola en de leasekat – Zirkoon Uitgevers
Harm de Jonge – Josja Pruis – Van Goor
Ted van Lieshout & Sieb Posthuma – Van Ansjovis tot Zwijntje – Leopold

De Gouden Uil is een jaarlijkse boekenprijs voor oorspronkelijk Nederlandstalig werk die zich enerzijds richt op literatuur en anderzijds op kinder- en jeugdboeken. Twee autonome jury’s waarin telkens vijf deskundigen zitting hebben, nomineren ieder jaar vijf boeken per categorie.gouden_uil.jpg

De laureaten in beide categorieën gaan naar huis met een prijzengeld van vijfentwintigduizend euro en een trofee ontworpen door Ever Meulen. De overige genomineerden gaan evenwel niet met lege handen naar huis, elke genomineerde ontvangt een prijs van duizend vijfhonderd euro.

Voor de Gouden Uil Prijs van de Lezer kunnen lezers zijn of haar favoriete boek kiezen en dit via stemming op het internet of via stemformulieren kenbaar maken.
De jeugdige lezers kunnen uit de vijf genomineerde boeken voor De Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs één boek kiezen dat wordt bekroond met de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer.

DAG BOEK op Canvas zet alle nominaties voor de Literatuurprijs op een rijtje. Een bekende boekenliefhebber houdt een vurig pleidooi voor ‘zijn’ winnaar. DAG BOEK, vanaf 26 t/m 30 maart, elke dag op Canvas.

Op zaterdag 31 maart wordt, live vanuit Antwerpen, de winnende jeugdauteur van de Prijs van de Jonge Lezer bekendgemaakt op Ketnet om 19.20 uur (na ‘Stafari’).

Tijdens een feestelijke live uitzending op Canvas om 22 uur vernemen we wie de winnaars zijn van De Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs, De Gouden Uil Literatuurprijs en De Gouden Uil Prijs van de Lezer.



Leave a Response