32e VN Detective & Thrillergids bekroonde 7 titels met 5 sterren

1 Juni 2011 gaat de Maand van het Spannende Boek weer van start. Eén van de tradities rond deze spannende maand, waar veel mensen naar uitkijken is het verschijnen van de Detective & Thrillergids van Vrij Nederland. Inmiddels is deze gids – de 32e editie – weer te koop. Er worden ditmaal  384 boeken besproken, die afgelopen jaar in het Nederlands zijn verschenen.

De recensenten van VN bekroonden 7 titels met het maximum van 5 sterren. Een jury onder leiding van hoofdredacteur Frits van Exter koos daaruit de ‘VN-Thriller van het Jaar’: Doodskap van de IJslandse auteur Arnaldur Indridason.

“Met zijn sobere, maar o, zo effectieve stijl heeft Indridason er weer een fenomenaal goed boek van gemaakt. Een boek vol menselijkheid en mededogen, want de kracht van Indridason zit niet in de actie, maar in de spanning van de onderlinge relaties tussen zijn personages. Daarin is hij een meester. Doodskap is een goed voorbeeld van de constante, hoge kwaliteit en productiviteit van deze IJslandse auteur – sinds 1997 verschijnt er elk jaar een boek van zijn hand. Doodskap is zijn zoveelste superieure thriller.” (de jury)

De overige titels met 5 sterren zijn:



One Response to “32e VN Detective & Thrillergids bekroonde 7 titels met 5 sterren”

Leave a Response