Kunstboeken van ‘grote’ klasse

bookparade1.jpg

Tanja Leonhardt, een Duitse kunstenares op het gebied van boek & schrift, maakt naast de gebruikelijke kunstenaarsboeken ook boek-objecten op groot formaat. Er zijn twee basismodellen van kunststof, een gesloten boek van 1.80 m hoog en een opengeslagen boek van 1.60 m. Deze worden beschildert met klassieke of modernere motieven.

Haar eerste klassieke projekt (zie foto hierboven) is een kopie van een middeleeuws handschrift, vervaardigd in Brugge door Colard Mansion, La Pénitance d’ Adam, gemaakt in opdracht van Ludwig van Gruuthuse (in het nieuws door de recente KB-aankoop!).

bookparade2.jpg bookparade3.jpg

In 2005 is in de binnenstad van Frankfurt een projekt uitgevoerd – “Frankfurt Book Town, ein Sommer für die Sinne” – waarbij 70 van deze boeken zijn neergezet, beschilderd door verschillende kunstenaars en designers.
Het idee wordt inmiddels uitgebaat via BOOKparade GmbH, waar Bärbel Armknecht u graag te woord staat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *