Nieuwe website: Beautiful-Libraries.com

“There is something indescribably appealing about rooms filled with books, walls lined with well-organized shelves. Many book lovers dream of having such a space themselves, although not everyone has the space (or the desire) to have a dedicated library room in their dwellings.
This site provides inspirational photos and information about libraries around the world, from modest personal collections to the longest-established academic facilities and most ornate royal libraries. The photos are in no particular order — I add them as I find them online or in books and magazines.”

Zo begint de inleiding op een nieuwe website vol heerlijkheden op bibliotheek-interieur-gebied. Op het internet zijn op heel wat plaatsen foto’s van bibliotheken te vinden, maar meestal zijn dat de obligate (maar fraaie) statieportretten van een beperkt aantal bekendere bibliotheken, bovendien ontbreekt dan meestal ook nog de naam van de betreffende bieb.

Deze nieuwe website van ‘Beth’ verdient aandacht omdat zij ook minder bekende bibliotheken weet te vinden en bij elke foto en korte toelichting zet. Er is een onderverdeling aangebracht:

Modest Home Libraries
Larger Home Libraries
Truly Grand Home Libraries
English Country House Libraries
Celebrity Home Libraries
Unusual Home Libraries
Subscription Libraries
Academic Libraries
Church Libraries
Royal Libraries
National Libraries
Local Public Libraries
Libraries in Art
Libraries in Film
Libraries of History and Myth

The Monastery Library at San Francisco Monastery and Church in Lima, Peru.

The library at Wightwick Manor in West Midland, England.

Fraai is het nog bescheiden, maar veelbelovende onderdeel Libraries in Art, waarvan hieronder een paar voorbeelden (klik voor vergroting).

De site bevat ook nog pagina’s met relevante boeken en artikelen. Als Beth door blijft gaan met haar speurtocht en er goede indexen aan toe voegt, kan dit een prachtige collectie worden.



2 Responses to “Nieuwe website: Beautiful-Libraries.com”

  1. Perkamentus schreef:

    Bijzonder fraaie plaatjes (lijkt wel wat op de site http://bookshelfporn.com/). Soms bekruipt mij het gevoel dat in sommige boekenpaleizen ook planken vol met ‘Donald Duck’ staan en dat we het nog prachtig zouden vinden vanwege de spectaculaire ‘setting’. Ik heb in mijn kamertje wat overvolle Ikea Billy kasten… Al met al niet zo grandioos maar boek voor boek (lees mijn blog) interessant

  2. boekendingen schreef:

    Perkamentus, ik doe het ook met Billies (+ de vloer), maar voor al die mooie bandjes van jou had ik een wat stijlvoller ambiance verwacht, zoals bv…
    http://www.janfrantzen.nl/index2.php?m=biblio

Leave a Response