Verzamelde verhalen – Kunstenfestival Watou 2011

Van 9 juli tot 11 september 2011 vindt voor de derde maal het Kunstenfestival Watou plaats.

Verzamelde verhalen #3: ontmoetingen met kunstenaars, schrijvers, dichters en hun verzamelde herinneringen. De artistieke inhoud van Kunstenfestival Watou groeit organisch rond de eigengemaakte visie van kunstenaars, schrijvers, dichters en curatoren. Uit het samenbrengen, op locatie in Watou, ontstaan raakvelden in sfeer, inhoud, techniek en materiaalgebruik. Op de rand ervan krijg je ontmoetingen. Met wat geluk zindert het.

De bezoeker kijkt, ziet, leest, luistert, hoort, voelt, denkt, kiest, interpreteert, reflecteert, gaat naar huis met een eigen herinnering. Daar precies zit de kracht en de waarde van kunst: het voegt iets toe aan ons eigen zijn.

En dan, na het voedsel voor de geest, een terrasje op de markt. Zomeren in Watou: kleine momenten van gelukzaligheid.

Een aantal jonge en gevestigde kunstenaars en curatoren brengen er elk hun eigen verhaal, waarbij de wisselwerking tussen taal en beeld wordt opgezocht. Op tien locaties rond de markt van Watou wordt die mix van verschillende artistieke disciplines op een unieke wijze uitgedrukt. Hieronder twee voorbeelden.

Laat je verleiden tot een verrassend artistiek parcours dat de zintuigen prikkelt en de verbeelding aanwakkert…

 


• Schilder en striptekenaar Gerolf Van de Perre leidt je binnen in de duistere wereld van Rilke met een monumentaal nieuw werk, op basis van De aantekeningen van Malte Laurids Brigge, de enige roman van dichter Rainer Maria Rilkeop, gemaakt op maat van de Douviehoeve.


• De Nederlandse dichteres Rozalie Hirs presenteert, in samenwerking met vormgever Harm van den Dorpel, haar digitale dichtbundel ‘Geluksbrenger’.



Leave a Response