Zesde editie Zomertyposium Initiaal ‘druk met letters’ – Plantin Instituut voor Typografie

Of het nu gaat om een letterontwerper, een typograaf, een grafisch vormgever, of een margedrukker; steeds zien zij zich geplaatst voor een keuzeproces om het optimale letterbeeld te bereiken. Initiaal heeft ‘letteraars’ van naam en faam bereid gevonden om hun expertise en ervaringen met u te delen op zaterdag 27 augustus 2011 tijdens de zesde editie van Zomertyposium vanaf 10.00 uur in de collegezaal van Museum Plantin Moretus aan de Vrijdagmarkt te Antwerpen.

Programma
Peter Verheul spreekt over custom fonts; Yves Peters heeft het over fontselectie en webfonts en Jo De Baerdemaeker gaat in op OpenType en multilinguaal zetwerk. Uiteraard mag de Typosiumprent niet ontbreken; Lea Van Heck heeft zich laten inspireren door Christoffel Plantin als letteraar en houdt haar prent ten doop.

Zesde editie zomertyposium
Zomertyposium is een initiatief van Initiaal, de alumni-organisatie van het Plantin Instituut voor Typografie. Initiaal hecht zeer aan kennisdeling tussen de makers en liefhebbers van goede typografie en van alle andere aspecten van het grafisch bedrijf in de meest brede zin. Het initiatief zomertyposium geeft inhoud aan deze uitwisseling naast het onderhouden van een alumni-netwerk.
De kosten zijn als voorgaande jaren: € 30 voor toegang inclusief verzorging en € 95 tesamen met de typosiumprent van Lea van Heck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *