Cultuur scannen in het KB-gebouw

Heb je altijd al willen weten wat er zich allemaal afspeelt onder het dak van de Koninklijke Bibliotheek, dan kun je daar nu op een bijzondere manier achter komen. Van 1 juli tot 4 september 2011 organiseert de KB een ‘QR-code expositie’ in de Bidahal (de gang voor het Erasmusbeeld).

In de hal hangen creatief vormgegeven posters met QR-codes, die je kunt scannen met behulp van je smartphone. Voor de mensen die niet weten wat een QR code is, lees meer: http://www.qrcode.nu/alles​_over. Via deze link kan ook de QR-code applicatie worden gedownload, voor het scannen van de code is deze applicatie vereist.

Elke code verwijst naar een site of een speciaal project van een van de vele inwonende instellingen in het gebouw van de KB. Zo kom je dus op een makkelijke manier alles te weten over de activiteiten in het KB-gebouw.

Naast de KB doen ook het Nationaal Archief, De Verdieping van Nederland, Centraal Bureay van Genealogie, Nederlands Muziek Instituut, Huygens ING, Letterkundig Museum, Kinderboeken Museum, Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie, Biografisch Portaal, Museum Meermanno – Huis van het Boek en Europeana mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *