Onthulling borstbeeld van Simon Vinkenoog in OBA op 18 juli 2011

Schrijver/dichter Simon Vinkenoog, die een jaar geleden overleed, krijgt een borstbeeld in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Op 18 juli is er  een feestelijk programma in verband met de onthulling van het borstbeeld dat werd gemaakt door kunstenaar Jeroen Spijker voor de OBA en dat geplaatst zal worden op de poëzieafdeling.
Met onder andere een ode aan Vinkenoog door Vincent Pieters. Daarna komt Vinkenoog zelf aan het woord d.m.v. bijzondere filmopnames gemaakt door Jan Schuurman. Tot slot geeft Jeroen Spijker een korte toelichting op zijn kunstwerk en de ontstaansgeschiedenis er van. Het kunstwerk wordt vervolgens onthuld door Edith Ringnalda, de partner van Vinkenoog. Aansluitend borrel en boekverkoop in de foyer.

Maandag 18 juli, 17.00-18.00 uur, Theater van ’t Woord

berichten Simon Vinkenoog bij Boekendingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *