British Library wil 10 miljoen euro bijeenbrengen voor aankoop ‘Gospel of St Cuthbert’ uit de 7e eeuw

The St Cuthbert Gospel of St John, also known as the Stonyhurst Gospel, is a small 7th-century pocket gospel book, written in Latin, which belonged to Saint Cuthbert of Lindisfarne, who died in 687. The book was discovered in 1104 when Cuthbert’s tomb was opened so that his relics could be translated to a new shrine behind the altar of Durham Cathedral.

Dit kostbare boekje is in het bezit van de Jezuïeten en sinds 1979 uitgeleend aan de British Library. Bijzonder is de kwaliteit van het 1300 jaar oude boekje dat nog in de originele band zit. De bibliotheek wil graag dat het voorgoed publiek toegankelijk blijft en is een campagne begonnen om het te kunnen aankopen. De helft van de benodigde 9 miljoen pond is al toegezegd door het National Heritage Memorial Fund.

British Library announces £9m campaign to acquire the St Cuthbert Gospel – the earliest intact European book

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *