Xu Bing – A Book from the Sky

xu-bing1.jpg

A Book from the Sky is een kunstwerk gemaakt door de Chinese kunstenaar Xu Bing.

It was first displayed in Beijing’s China Art Gallery in 1988 and created a sensation in the Chinese art community. The installation consisted of a set of books, panels and scrolls on which were printed thousands of characters resembling real Chinese ideograms, all devoid of semantic content.

Xu spent years hand carving the typesetting blocks used to make the prints according to traditional Chinese block printing methods. Each block was embossed with a unique but meaningless symbol and then used to make the prints for the exhibit.

Dit is geen actueel werk, maar ik vind het zo mooi, dat ik het toch wil laten zien.
Lees hier een CNN-artikel over de Chinese moderne kunst, waarin dit werk ook wordt genoemd en hier nog wat meer foto’s op de site van Xu Bing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *