The Hollywood Librarian

hollywood.jpg

The Hollywood Librarian is een full-length documentaire over bibliothecarissen zoals deze in Amerikaanse films voorgesteld worden. De scènes uit de Hollywoodproducties worden afgewisseld met interviews met real-life bibliothecarissen.

The Hollywood Librarian is a unique and charming blend of film clips, humor and critical analysis of the popular image of librarians. It will create a new-found empathy for the profession by revealing the diversity of individual librarians and the importance of what they do. This documentary will increase the public’s awareness of the complex and democratic nature of librarianship in the age of technology, and be a step toward librarians redefining themselves as not only more than a stereotype, but also as a cultural imperative.

Op het jaarlijkse congres van de American Library Association (ALA) zal de documentaire The Hollywood Librarian op 22 juni 2007 in première gaan.

De film (zie de website) is geschreven en geregisseerd door Ann Seidl (zie haar weblog).

Veel info over films met bibliotheekscenes is te vinden bij:

LIBRARIANS IN THE MOVIES
An Annotated Filmography

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *