Duke University Library ontvangt 13,6 miljoen dollar van oud-student David Rubenstein

17 augustus 2011 maakte de Duke University, een particuliere onderzoeksuniversiteit in Durham, North Carolina, het volgende bekend:

Durham, NC – Duke University trustee David M. Rubenstein will give $13.6 million to the Duke University Libraries in support of the Rare Book, Manuscript, and Special Collections Library.

The donation is the largest ever to the libraries. In recognition of Rubenstein’s gift, the special collections library will be renamed the David M. Rubenstein Rare Book & Manuscript Library.

(Lees artikel in Duke Today, 17-08-2011)

David Rubinstein studeerde in 1970 af aan de Duke University. Hij was een van de oprichters van de Carlyle Group, een van de grootste internationale, particuliere private equity-investeringsmaatschappijen ter wereld.

Hij kwam uitgebreid in het nieuws door de aankoop van de Magna Carta op een veiling van Sotheby’s New York. Het was het laatste exemplaar dat zich nog in privéhanden bevond. Hij kocht het op 18 december 2007 voor 21,3 miljoen dollar. Hij stelt zijn aankoop beschikbaar voor het publiek via the National Archives in Washington. Deze instelling kreeg van Rubinstein ook nog eens 13,5 miljoen dollar voor een gepaste presentatie en een nieuw bezoekerscentrum.

Hieronder een impressie van de Duke University Libraries (een video uit 2009)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *