Digitaal schatgraven naar goud bij lancering boek ‘Goudkoorts’ van Jeroen van Bergeijk

Echt goud te vinden bij boeklancering Jeroen van Bergeijk. Op vrijdag 9 september 2011 ligt er goud in het Amsterdamse Vondelpark. Die dag wordt het boek Goudkoorts van Jeroen van Bergeijk gepresenteerd met een goudzoekactie in samenwerking met Repudo en reisboekhandel Pied à Terre.

Zo begint een bericht van uitgeverij Ambo | Anthos over de promotie van het het boek Goudkoorts van schrijver/journalist Jeroen van Bergeijk.  Een uitstekende aktie natuurlijk nu de goudprijs dagelijks verder stijgt naar duizelingwekkende hoogte en veel mensen hun oude sieraden en gouden vullingen verkopen voor een handvol euro’s.

Werden vroeger ook wel schatgraafacties opgezet, waarbij stukken land of strand door een wriemelende massa met schepjes werden omgewoeld (bron foto uit Noordwijk 1957), deze zoektocht in het Vondelpark zal zich digitaal voltrekken, waarbij je met je smartphone op zoek moet naar een ‘Repudo’.

Repudoeen mobile app waarmee je digitale objecten in de fysieke wereld kunt achterlaten – is een Nederlandse app die hard bezig is zich een plaats te verwerven in de digitale/sociale speeltuin. Onderstaande video laat zien hoe het werkt…

http://www.youtube.com/watch?v=q2QZju3Lc-o

Het bericht van de uitgever gaat verder met…

Vanaf 17.15 uur liggen vijftig Repudos verspreid door het Vondelpark. In tien van deze Repudos zit een aanwijzing naar de locatie van een echt goudklompje.

Het goud is opgegraven door journalist en schrijver Jeroen van Bergeijk. In zijn boek Goudkoorts, of: Hoe ik dacht rijk te worden in de Australische outback schrijft hij over zijn reis door de goudvelden van Australië. In de nasleep van de financiële crisis zag hij zijn spaargeld verdampen en de goudprijs stijgen. De auteur liet zich down under omscholen tot goudzoeker. Hij trok vol goede moed de outback in en kwam terecht in het gehucht Ora Banda, inwonertal: 7.
Om Van Bergeijks goudklompjes te vinden download je de Repudo app. Dat is een applicatie voor de iPhone, Android en Blackberry waarmee je multimediale bestanden, tekst, foto, video of audio, ergens kunt achterlaten of ophalen. Vrijdagmiddag 9 september liggen er vijftig Repudos in het Vondelpark, waarvan er tien een aanwijzing naar een echt goudklompje bevatten. Met je smartphone in de hand zoek je met de Repudo app naar de juiste locatie. Je moet fysiek op die plek staan om het bestand op je telefoon te kunnen zetten. De vinder van het eerste goudklompje krijgt behalve het klompje een eerste exemplaar van Goudkoorts overhandigd door Jeroen van Bergeijk.
De Repudo zoekactie begint om 17.15 en eindigt om 18.30 uur. Vanaf 16.30 is er inloop bij Pied à Terre (Overtoom 135) voor wie vooraf uitleg wil. Hier geeft Jeroen van Bergeijk officieel het startschot voor de zoekactie.
Repudo is gratis te verkrijgen in de App store en Android market. Kijk op de site van Repudo voor meer informatie.

Goudkoorts, of: Hoe ik dacht rijk te worden in de Australische outback
Uitgeverij Ambo, september 2011
paperback, 256 pagina’s, isbn 9789026323515, verkoopprijs € 19,95



Leave a Response