Stripfestival Breda – 9/11 september 2011

Breda heeft zich de laatste jaren ontpopt als een stad waarin de beeldcultuur een belangrijke rol speelt. Ook op stripgebied gaat de stad nu voortvarend aan de slag. De stripbeurs groeit dit jaar uit tot een Stripfestival op meerdere locaties.

De stripbeurs wordt gehouden in het Chassé Theater. Stripstands zullen het gehele theater vullen. Daarnaast worden ook andere locaties bij het festival betrokken:

Chass̩ theater РStripbeurs waar stripmakers, uitgevers, winkels en verzamelaars vertegenwoordigd zijn

Grote Kerk van Breda – hier wordt op vrijdag de Marten Toonder prijs uitgereikt aan Peter Pontiac

Graphic Design Museum – overzichttentoonstelling van het werk van Peter Pontiac (9 sept – 27 nov) en op beide dagen de kunststripbeurs

Centrum voor Beeldcultuur – expositie Nieuw Strip Talent (8 t/m 21 sept) met werk van 14 jonge, nieuwe striptalenten

MARTEN TOONDERPRIJS
Op vrijdag wordt het festival geopend in de Grote Kerk van Breda, met de uitreiking van de prestigieuze Marten Toonderprijs van het Fonds BKVB. Een oeuvre-prijs van 25.000 euro die vorig jaar voor het eerst werd overhandigd aan Jan Kruis.

Dit jaar is striptekenaar en illustrator Peter Pontiac de winnaar van de Marten Toonderprijs. De prijs zal op 9 september worden uitgereikt in Breda, als opening van Stripfestival Breda.

 



One Response to “Stripfestival Breda – 9/11 september 2011”

  1. […] ook las dat er in Breda in het MOTI in Breda een overzichtstentoonstelling gehouden werd van deze kunstenaar wist ik zeker dat ik daar met mijn leerlingen naar toe wilde! Na eerst op een vrije zaterdag samen […]

Leave a Response