Tien Amerikaanse dichters op postzegelvel


Elizabeth Bishop, Joseph Brodsky, Gwendolyn Brooks, E.E. Cummings, Robert Hayden, Denise Levertov, Sylvia Plath, Theodore Roethke, Wallace Stevens en William Carlos Williams

Deze tien dichters uit de 20e eeuw worden vereeuwigd op een serie postzegels die in 2012 wordt uitgebracht door de United States Postal Service.

“With the issuance of Twentieth-Century Poets, we’re honoring ten of our nation’s most admired poets,” says the USPS’s Mark Saunders. They will all be featured on Forever stamps, which are always of equal value to the current First-Class Mail one-ounce rate. The stamps were art directed by Derry Noyes of Washington, DC. Each stamp features a photograph of one of the ten poets while text on the back of the stamp includes an excerpt from one poem by each poet.

 

SylviaPlath leest het gedicht ‘Fever103’

En Nederland?

Op het ‘Postzegelblog’ schreef Jacqueline van der Pas in januari 2011 een stukje over (het gebrek aan) dichters op Nederlandse postzegels.

We besteden in Nederland niet meer zo veel aandacht aan dichters als bijvoorbeeld tussen 1937 en 1954. In die periode werden er 6 bekende Nederlandse dichters op zomerzegels afgebeeld. In een latere periode werd er een aantal postzegels uitgebracht met een gedicht erop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *