75 jaar Boekenbeurs in het Letterenhuis

De Boekenbeurs in Vlaanderen viert dit jaar de 75e verjaardag

In het Letterenhuis organiseert Boek.be van 7 oktober tot 20 november 2011 een tentoonstelling over de geschiedenis van de Boekenbeurs. Foto’s, affiches, cijfers, achtergrondinfo en anekdotes dompelen bezoekers onder in de boekensfeer van vroeger en nu.

De evocatieve tentoonstelling 75 jaar Boekenbeurs in het Letterenhuis roept herinneringen op aan een boekenfeest, uniek in haar soort. Wie herinnert zich nog de mooiste standen in de Stadsfeestzaal? Wie stond vorig jaar in de rij voor bekende schrijvers? Dat de geschiedenis zich herhaalt, staat buiten kijf, maar de Boekenbeurs wordt bij elke herhaling jonger. Dat bewijst deze tentoonstelling in het Letterenhuis.

De Boekenbeurs 2011 is dit jaar van 31 oktober tot 11 november in Antwerp Expo. De Boekenbeurs 2010, het grootste boekenevenement in België, kreeg vorig jaar meer dan 184.000 bezoekers over de vloer – een nieuw record.

Feestelijke Parade
Op 30 oktober geeft een feestelijke boekenparade het startschot van de 75ste Boekenbeurs. De parade leidt je van vroeger – het Letterenhuis – naar nu – de Boekenbeurs in Antwerp expo.



Leave a Response