Bibliotheken Universiteit Wageningen naar nieuwe hoofdvestiging

wageningen1.jpg

De Universiteit van Wageningen zit verspreid over verschillende lokaties in en buiten Wageningen. Op een 60 hectaren groot terrein – De Born, langs de noordelijke invalsweg van Wageningen – wordt nu een prachtige campus ontwikkeld met een aantal spectaculaire gebouwen. Het terrein wordt een afwisselend en glooiend parklandschap, met een aantal grote vijvers. Het grootste deel van de universiteit wordt op dat gebied geconcentreerd.

Het Forum-gebouw is daar de jongste aanwinst van. In het gebouw komt naast onderwijsfasciliteiten de nieuwe centrale bibliotheek. Er worden 12 bibliotheekvestigingen, die nu verspreid zitten, samengevoegd.
De bibliotheekverhuizing betekent dat in totaal 24 kilometer banden – boeken en gebonden tijdschriften – ontdubbeld en omgenummerd moeten worden.

De hele operatie is in woord en beeld te volgen op een aparte weblog.

Als eerste is nu de verhuizing begonnen van de afdeling bijzondere collecties uit het Jan Kopshuis. Of er na de verhuizing iets aan tentoonstellingen gedaan wordt is mij niet bekend. Op de website is een bescheiden ruimte beschikbaar voor enkele ‘highlights‘ uit de collectie.

Op 4 juni 2007 moet alles gereed zijn en gaat de nieuwe bibliotheek officieel van start.



5 Responses to “Bibliotheken Universiteit Wageningen naar nieuwe hoofdvestiging”

  1. WoW!ter schreef:

    Wat ontzettend leuk om deze post te lezen. Je hebt je goed geinformeerd. Complimenten. Wouter.

  2. Rick schreef:

    Leuk om er zo achter te komen dat er een weblog bestaat van mijn “eigen” bibliotheek. Ik ben zeer benieuwd hoe het gaat worden en kan niet wachten tot de opening.

  3. boekendingen schreef:

    Nog een paar enthousiastelingen en er kan gedacht worden aan het oprichten van een “vrienden van …” – club!

  4. Liesbeth Missel schreef:

    Even een reactie met betrekking tot de alinea over de Speciale Collecties De verhuizing hiervan zal waarschijnlijk als laatste onderdeel gaan plaatsvinden, eind mei.

    In de leeszaal op de nieuwe locatie hebben we straks de beschikking over bijna 20 meter aan vitrineruimte waarmee we enkele malen per jaar een mooie tentoonstelling willen presenteren.

    Voor meer informatie over de Speciale Collecties verwijs ik graag naar de bijgevoegde link en de subpagina’s op onze website met Historic … Online.

  5. Rick schreef:

    Leuk dat er toch tentoonstellingen blijven worden gehouden. Hopelijk worden ze wel wat uitgebreider dan op het Jan Kopshuis. Ik vermoed dat er zoveel interessant materiaal voor handen is.
    Wellicht een idee om een keer een rondleiding te doen voor geinteresseerden.

Leave a Response