Ik Jan Cremer 2.0 – online expo Letterkundig Museum

“In 1964 knetterde Jan Cremer met Ik Jan Cremer de literatuur binnen. Zijn roman markeert de overgang van de brave jaren vijftig naar de rebelse jaren zestig. Nu, een kleine vijftig jaar later, brengt het Letterkundig Museum de schrijver, het boek en de hype naar een heel nieuw niveau met een online expositie. Ik Jan Cremer 2.0. Brutaal, rebels en onconventioneel als Cremer zelf.”

Zo begint het nieuwsbericht van het Letterkundig Museum. Beeeetje overdreven en de sex hebben ze maar achterwege gelaten. Het is overigens de bedoeling dat Het Volk (“Jan Cremer is het Volk, het Volk is Jan Cremer”) (??) gaat stemmen voor ‘de beste Hollandse Nieuwe 2011’ een serie van AVRO Kunstuur over welk museum de beste presentatie heeft van een recente aankoop. Op het moment dat ik dit schrijf ligt het Letterkundig Museum aan kop met 622 punten, gevolgd door het Catharijnenconvent met 596 punten (SPANNEND).

NB – kijk op YouYube voor een hele serie filmpjes over, van en met Jan Cremer

NB – zie ook het eerdere bericht over het Jan Cremer Museum in aanbouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *