Boekkunstbeurs op 5 en 6 november 2011 in Leiden

De Boekkunstbeurs in de Pieterskerk in Leiden is dit jaar in het weekend van zaterdag 5 en zondag 6 november. Deze beurs wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Handboekbinden en de Stichting Drukwerk in de Marge.

Margedrukkers en handboekbinders
Er is een ruim aanbod te zien van fraaie handgebonden boeken, traditioneel vervaardigd drukwerk, sublieme staaltjes van kalligrafie en kunstzinnige voortbrengselen in papier.
Margedrukkers tonen hun uitgaven, vaak gedrukt op oude persen met historisch materiaal. Die uitgaven variëren van plano’s met een enkel gedicht tot kunstenaarsboeken. De oplagen zijn klein en er wordt veel aandacht besteed aan het samenspel tussen letter, papier en vormgeving. Handboekbinders zullen allerlei voorbeelden van hun activiteiten tonen.

De stichting Handboekbinden heeft ook oog voor nieuwe en innovatieve ontwikkelingen en wil deze onder de aandacht brengen bij alle boekliefhebbers. De boekkunstbeurs in de Leidse Pieterskerk presenteert een verscheidenheid aan gereedschap, materialen en bijzonder drukwerk. Daarnaast zijn er demonstraties, (mini)workshops en een speciale workshop boekbinden voor kinderen.

Bibliofiele uitgave: Cokes en incunabelen
A.L. Snijders heeft speciaal voor de beurs een zkv (zeer kort verhaal) geschreven: Cokes en Incunabelen. De tekst is in een oplage van 2000 exemplaren gedrukt door drukkerij Pastei. Elke bezoeker krijgt bij binnenkomst een exemplaar tekst in plano, en kan dat tot een boek maken door zelf een omslag te drukken en het daarna in te binden. Er zijn ook diverse (gratis) omslagen beschikbaar voor wie geen zin heeft zelf iets te drukken; een aantal drukkers is gevraagd om voor de beurs alvast een omslag te drukken.
Op zaterdagmiddag zal A.L. Snijders aanwezig zijn.

Verdere informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *