Dag van de jeugdhelden – 22 april in Dinxperlo

jeugdhelden.jpgBiggles, Tarzan, Ollie B. Bommel en Tom Poes, Pietje Bell, Winnetou, Arendsoog, Dick Bos, Simmetje, Pim Pandoer: als deze namen een prettig gevoel van herkenning opwekken bent u waarschijnlijk ‘iets ouder’.

Om weer eens contact te hebben met de helden uit uw jeugd, uw verzameldrift te bevredigen of nieuwe ontdekkingen te doen is een reis naar Dinxperlo te overwegen.

Onder auspiciën van de International Biggles Association – een van de betrokken verenigingen – is op zondag 22 april 2007 de eerste Dag van de Jeugdhelden georganiseerd.

Beurs
De Dag van de Jeugdhelden is een beurs, waaraan verenigingen, genootschappen, fanclubs en particulieren, die gespecialiseerd zijn in het verzamelen en promoten van bepaalde schrijvers, acteurs en (strip)tekenaars, deelnemen. Behalve de beurs zal er ook aan diverse instellingen de gelegenheid worden geboden om zich te presenteren; voorts zal er een aantal handelaren aanwezig zijn.

Behalve de reeds genoemde International Biggles Association hebben o.a. het Bob Evers Genootschap, Bonbonboek, Erwin Strip- en Boekantiquariaat, De Fameuze Fanclub (Suske & Wiske), het Hergé Genootschap, Knight Central (Nederlandse fanclub van Knight-Rider), de Marten Toonder Verzamelaars Club, Museum “De Bommelzolder”, het Nederlands Contactcentrum voor Science Fiction, De Nederlandse Doctor Who Pagina (fanclub in oprichting), de Nederlandse Karl May Vereniging, Jack Nowee (Arendsoog-verzamelaar), Stichting ’t Oude Kinderboek (Jeugdboeken 1875-1975), Henk Ottema (SF- en Tarzan-verzamelaar), Nanine Overgaauw (Enid Blyton-verzamelaarster), Pagina’s in Beeld (strips uit de zestiger jaren), Tino van Puurveen (verkoop Arendsoog, De Kameleon, enz.), de Star Trek Fanclub “The Flying Dutch”, de Stichting van Smurfen Verzamelaars, het Stripschap, de Tex Willer Fanclub, T.V. Toys Museum, de Vrienden van Dick Bos en Klaas de Vries (Hans G. Kresse- en Jack Vance-verzamelaar) hun aanwezigheid toegezegd.

Kijk hier voor de deelnemerslijst (en links naar hun websites!).

Zondag 22 april 2007 – van 10.00 uur tot 17.00 uur – Sportcentrum “Het Blauwe Meer” in Dinxperlo – toegang gratis



Leave a Response