Rotterdamse Scheepvaartboekhandel in het Maritiem Museum sluit na 25 jaar zijn deuren

De Rotterdamse Scheepvaart Boekhandel is gevestigd in de hal van het Maritiem Museum Rotterdam. Eigenaar Bas van der Zwan verkoopt daar een grote sortering boeken, tweedehands boeken, kaarten, posters, bouwplaten, bouwdozen en souvenirartikelen op scheepvaartgebied.

Vanaf het moment dat het museum in 1986 de nieuwe locatie op de Leuvehaven betrok is de winkel van Van der Zwan daar gevestigd. Maar nu, na 25 jaar, komt er een einde aan deze gespecialiseerde, maritieme boekhandel. Bas van der Zwan (64) gaat volgend jaar met pensioen en kon geen opvolger vinden.

Inmiddels heeft zijn zoon een website gebouwd om via internet de maritieme boekhandel voort te zetten. Van der Zwan senior zal nog regelmatig in een boekenkraam te vinden zijn bij maritieme evenementen. “De scheepvaart blijf ik trouw en stoppen doe ik met bloedend hart.”

De winkel in het museum blijft tot begin 2012 open.
Leuvehaven 1,  3011 EA Rotterdam |  Telefoon 31(0)10-282 99 63


(foto’s Boekendingen)

update – Vanaf 1 januari 2013 vind u de Rotterdamse Scheepvaartboekhandel aan de Schiehaven 15 in Rotterdam. Dit is bij de scheepswerf de Delft in Rotterdam.



4 Responses to “Rotterdamse Scheepvaartboekhandel in het Maritiem Museum sluit na 25 jaar zijn deuren”

  1. Danny Post schreef:

    Zooooo jammer! Een Rotterdams instituut verdwijnt.

  2. Gert schreef:

    Mensen kwamen van heinde en ver naar het museum vanwege deze intrinsiek gemotiveerde boekhandel (waarbij de aangeboden modelbouw, met name de bouwplaten, een zeer duidelijke rol speelden). Dat een musueumbestuur een dergelijke trekpleister laat gaan, hoe is het mogelijk….Het is niet te hopen, dat een identieke situatie als in het Amsterdams Scheepvaartmuseum ontstaat: een winkeltje met ondeskundig personeel, dat geen enkele binding met de onderliggende materie heeft

  3. boekendingen schreef:

    Het goede nieuws is dat er nu toch weer een winkeltje komt. Vanaf 1 januari 2013 vind u de Rotterdamse Scheepvaartboekhandel aan de Schiehaven 15 in Rotterdam. Dit is bij de scheepswerf de Delft in Rotterdam.

  4. Henk Smidt schreef:

    Jammer. Ik kocht meerdere boeken in die winkel tijdens de havendagen. Ik,kwam daar meerdere jaren met het shantykoor “fhe Salty Dogs” . Ik hoop dat de vervangende winkel met de zoon succesvol mag blijken te zijn.
    Beschik zelf over ongeveer 300 scheepvaart gerelateerde boeken, maar ben, als oud zeevarende, nog lang niet uitgekeken.

Leave a Response