Brussel op z’n kop: première The Adventures of TinTin: The Secret of the Unicorn

Het geheim van de Eenhoorn (Le Secret de la Licorne) is het elfde album uit de stripreeks Kuifje van de Belgische tekenaar Hergé. Het album is het eerste Kuifjealbum dat vertaald werd naar het Nederlands (1946).

 

In de Brusselse bioscoop De Brouckère was vandaag de wereldpremière van ‘The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn’. Duizenden fans en nieuwsgierigen waren aanwezig op het Brouckèreplein, tezamen met cameraploegen en een paar honderd journalisten uit de hele wereld, in afwachting van Steven Spielberg, die zelf zijn film kwam voorstellen in Brussel
(zie verslag Nieuwsblad.be).

Mr. Spielberg nam uitgebreid de tijd voor het uitdelen van handtekeningen (zie YouTube). Tussen de bedrijven door werd Spielberg nog verheven tot Commandeur in de Kroonorde (om even de link te leggen met Kuifje in Afrika: bij de instelling in 1908 was in de regelgeving sprake van “belangrijke artistieke, letterkundige of wetenschappelijke verdienste, verdienste in de commerciële of industriële wereld of voor langdurige trouwe dienst aan het land of in het land Afrika” – Wikipedia.) De wereldwijde Kuifje-industrie zal ongetwijfeld een flinke oppepper krijgen van deze productie.

De film gaat op 26 oktober in Nederland van start. Een voorproefje…

  • website Kuifje-film


Leave a Response