Spinoza, Anne Frank en Annie M.G. Schmidt iconen voor Amsterdam Wereldboekenstad 2008

Amsterdam Wereldboekenstad, met als thema OPEN BOEK, wordt van 23 april 2008 t/m 22 april 2009 georganiseerd – Prinses Laurentien wordt beschermvrouw van Amsterdam Wereldboekenstad – Amsterdam draagt € 700.000 bij aan Amsterdam Wereldboekenstad – Annie M.G. Schmidt, Spinoza en Anne Frank zijn gekozen als iconen.logo-wereldboekenstad2.jpg

Dit is vandaag – op de World Book & Copyright Day – bekendgemaakt bij de eerste presentatie van Amsterdam Wereldboekenstad in de raadzaal van het stadhuis van Amsterdam. Prinses Laurentien onthulde het logo waarmee Amsterdam Wereldboekenstad vanaf vandaag naar buiten treedt.

Spinoza, Anne Frank en Annie M.G. Schmidt zullen als iconen voor Amsterdam Wereldboekenstad fungeren. Ze hebben alle drie in Amsterdam gewerkt en staan voor wat Amsterdam Wereldboekenstad wil uitdragen en bieden: een programma voor een zo breed mogelijk publiek, van jong tot oud, van leek tot professional.

Amsterdam Wereldboekenstad zal worden geopend met een groots festival aan het IJ. Andere activiteiten zijn bijvoorbeeld ‘Poëzie in het Park’, een letterenbazaar, internationale symposia en workshops, grote visualiseringsprojecten in de stad, eigenzinnige experimentele programma’s onder de noemer ‘De Republiek’ en de Nacht van het Boek.

Als leidraad voor alle activiteiten geldt het thema OPEN BOEK. Boeken zijn de logische drager van cultuur en vrijheid van uiting. Bovendien is het een uitnodiging aan een ieder om met een open blik deel te nemen aan dit boekenfestijn.

Volg de ontwikkelingen op de nieuwe website van Amsterdam Wereldboekenstad 2008.



One Response to “Spinoza, Anne Frank en Annie M.G. Schmidt iconen voor Amsterdam Wereldboekenstad 2008”

  1. bink schreef:

    waarom in hemelsnaam ‘prinses laurentien [wie dat ook mag zijn] als beschermvrouw’ van dit m.i. toch al ietwat onzinnige gebeuren?

Leave a Response