Brussel literair…

brusselxl.jpgDe stad Brussel kent een actieve dienst OPB – Onthaal en Promotie Brussel – die onder meer door middel van een aantrekkelijke website het culturele klimaat onder de aandacht brengt. Eén van de middelen die worden ingezet is het stadsmagazine Brussel XL, dat na een facelift in herziene vorm vier maal per jaar gaat verschijnen met in elk nummer een bepaald thema.

Het eerste nummer in deze opzet is net verschenen en heeft als thema de literatuur in Brussel.

We grasduinen in de boeiende Brusselse literatuurgeschiedenis, ontdekken bekende en onbekende literaire plekjes, brengen onverwachte verhalen, voeren het kruim van binnen- en buitenlandse auteurs die ooit in Brussel verbleven ten tonele en gidsen je via drie uitgestippelde parcours door de hoofdstad.

Bij elk nummer is op de website aanvullende informatie te vinden. In dit geval o.a. een samenvatting van drie literaire wandelingen door de stad (in pdf-vorm te bekijken) en een overzicht van de interessantste boekhandels en antiquariaten die in de stad zijn te vinden.

Dit eerste nummer wordt gratis verspreid. Aanbevolen!



One Response to “Brussel literair…”

  1. Bedankt voor uw bericht! We zijn erg blij met uw commentaren. Volgens uw reactie in de blog ‘A common reader’ is er iets misgelopen met uw bestelling van Brussel XL. Als u even uw adresgegevens stuurt naar info@opbrussel.be zorgen we dat het boekje zo spoedig mogelijk in de bus valt. Het is momenteel in herdruk (de belangstelling was groot), maar midden juni kunnen we Brussel XL terug verzenden.

Leave a Response