Prozafestival Het Grote Gebeuren – 11/13 nov 2011

Derde editie van het Prozafestival Het Grote Gebeuren
DRIE DAGEN GENIETEN VAN LITERATUUR IN GRONINGEN

Op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 november 2011 vindt de derde aflevering plaats van prozafestival Het Grote Gebeuren. Dit jaar staat dit jonge Groningse festival in het teken van ‘Vriend & Vijand’. In de literatuur spelen vriend- en vijandschappen een belangrijke rol, net als natuurlijk in het leven van alledag en van iedereen.

Het prozafestival strikte een flinke handvol prachtige auteurs die alle een bijdrage zullen leveren aan het programma. Het festival begint op 11 november met een avond met en rond de veelzijdige kunstenaar en schrijver Armando. Zaterdagmiddag komt Aafke Steenhuis naar de Bibliotheek Groningen om over haar nieuwe boek over de Eems te praten. Aansluitend is de prijsuitreiking van het Beste Groninger Boek. Voor het avondprogramma op de zaterdag hebben de auteurs Tommy Wieringa, Rascha Peper, Robbert Welagen en Gerrit Jan Zwier toegezegd.

Op zondagochtend 13 november is de veelbereisde en veelschrijvende Jan Brokken de gast van een schrijversbrunch. Met koffie, thee en broodjes binnen handbereik kan het publiek kennis nemen van Brokkens visie op ‘Vriend– en Vijandschappen’, vooral uit zijn boek ‘Baltische zielen’ (2010), waarin hij een onthutsend beeld schetst van Estse, Letse en Litouwse individuen in een weinig vriendschappelijke, twintigste eeuw. Later op dezelfde middag maakt essay- en romanschrijfster Connie Palmen haar opwachting en het festival wordt afgesloten met een feestelijk optreden van cartoonist, humorist en absurdist Gummbah.



Leave a Response