‘Bloemen onder de loep – Hommage aan Linnaeus’ tentoonstelling in Teylers Museum Haarlem

linnaeus.jpgDe 300ste geboortedag van de Zweedse plantkundige Carolus Linnaeus (1707-1778) in het internationale Linnaeusjaar 2007 is voor het Teylers Museum in Haarlem aanleiding voor de tentoonstelling Bloemen onder de loep. Hommage aan Linnaeus.

In samenwerking met het Nationaal Herbarium Nederland brengt het museum van 27 januari t/m 3 juni 2007 de belangstelling en liefde van wetenschappers en kunstenaars voor de natuur in beeld. Hoe keken zij de afgelopen vijf eeuwen naar de bloemen en planten om zich heen en met welke gedrevenheid en passie legden zij die in boeken, schilderijen, tekeningen en prenten vast, zowel voor als na Linnaeus?

De tentoonstelling toont de vroegste kruidenboeken en hedendaagse technische hoogstaande botanische tekeningen, veelal afkomstig uit de collectie van Teylers Museum zelf, aangevuld met bijzondere bruiklenen.

De tentoonstelling is nog te zien tot 3 juni 2007.

Meer over Carolus Linnaeus. / Meer over Kruidenboeken op het internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *