(T) Boekhandel Lovink in Lochem op instorten…

boekhandel-lovink.jpg

11 mei 2007 > Boekhandel Lovink in Lochem heeft gistermiddag op last van de gemeente zijn pand moeten sluiten. De afdeling bouw- en woningtoezicht van de gemeente nam die maatregel, omdat instortingsgevaar van het gebouw dreigt.

Boven de winkel woont Boeije Jansen, de eigenaar van Boekhandel Lovink aan de Markt. Ook hij mag tot nader order zijn woning niet in. Jansen was overigens gisteren buiten Lochem, maar is geïnformeerd over de ontruiming. Kort voor de sluiting waren drie werknemers en ongeveer tien klanten in het gebouw, dat op de gemeentelijke monumentenlijst staat.

De directe omgeving van het pand is met rood-wit lint afgezet. Ook de naastgelegen Poststeeg is voor het publiek tot verboden terrein verklaard.

(Lees het hele artikel bij De Stentor)

Eisen internet en het Google Book Project ook hier al hun tol…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *