Godfried Bomans leest voor… op YouTube!

Al bijna veertig jaar geleden – op 22 december 1971 – overleed de Haarlemse schrijver Godfried Bomans. Nog altijd hebben veel mensen warme herinneringen aan zijn humorvolle optredens op de televisie. Zijn boeken (meer dan 60 titels!) worden nog altijd gelezen en verzameld.
Voor alle liefhebbers (en diegenen die onbekend zijn met hem) leest hij hier het sprookje ‘De Koning die niet dood wilde’.

bomans1.jpg
Het bestaan van dit filmpje is gepubliceerd in het online Bomans Weekblad, digitaal tijdschrift over werk en leven van schrijver- voordrachtskunstenaar- columnist- programmamaker (en nog veel meer) Godfried Bomans (1913-1971).

Dit is een activiteit van neerlandicus Jac Aarts en moet worden gezien als opvolger van de ‘Bomanskrant’ die vijf jaar lang verslag deed van alles omtrent Bomans. Alle informatie die daarbij werd vergaard is niet meer op internet beschikbaar maar wel verkrijgbaar op een CD, die voor 6 euro te koop is.

Het Bomans Weekblad is in maart 2007 van start gegaan. De verschijningsvorm is (nog?) wat onoverzichtelijk. Het is aan te bevelen om een abonnement te nemen op de begeleidende Nieuwsbrief, waarin gemeld wordt welke artikelen nieuw zijn toegevoegd op de website.

Een uitgebreide informatiebron is ook het Godfried Bomans Genootschap, dat al in 1972 is opgerichten nog steeds enkele honderden leden telt. Er zijn bijeenkomsten en twee maal per jaar verschijnt het periodiek Godfried.

Godfried Bomans in Wikipedia. / Uitgebreide bibliografie bij Schrijversinfo.



One Response to “Godfried Bomans leest voor… op YouTube!”

  1. Jac Aarts schreef:

    Hartelijk dank voor uw bespreking van ons Bomans Weekblad ! Dat “(nog) wat onoverzichtelijk” valt toch wel mee, dacht ik. Elke week komt er wel een nieuw artikel, waar dan duidelijk met rode letters “nieuw” bij komt te staan. Alles staat bij de link “Inhoud” opgesomd. En o ja, de cd van de Bomans Krant kost maar 5 E, geen 6 E (dit laatste is de prijs van de opvolger, het nieuwe Bomans Weekblad, op cd).

Leave a Response