Kuifje tentoonstelling in Rotterdam

herge.jpg
In 2007 is het 100 jaar geleden dat Hergé werd geboren, de geestelijk vader van stripheld Kuifje. Hergé is de artiestennaam van de Brusselaar Georges Remi. In maart 1983 is hij overleden. Zijn Kuifje-strips zijn echter nog steeds ongekend populair.

Rond deze herdenking zijn er veel activiteiten, tentoonstellingen, enz. Zie hier een overzicht.

In tegenstelling tot Frankrijk en België is er in Nederland veel minder aandacht voor dit Hergé-jaar.
De Bibliotheek Rotterdam kondigde echter aan een tentoonstelling te organiseren van Kuifje albums uit de grote eigen collectie en met daarnaast een aantal Kuifje-verzamelobjecten.

Dit bericht heeft ruimschoots aandacht gekregen in diverse kranten en ‘Boekendingen‘ ging op pad om op deze eerste dag de tentoonstelling te zien. Het viel niet mee…

kuifje2.jpg

Twee vitrines met daartussen een ‘leesplank’ zijn opgesteld in de grote hal van de bibliotheek. Een (willekeurige?) uitstalling van een aantal albums en objecten. Geen enkele toelichting over de geschiedenis van Kuifje en zijn schepper, nog over de geëxposeerde objecten. Aardig om te zien, maar teleurstellend als u speciaal op reis zou gaan voor een bezoek.

kuifje1.jpg

Centrale Bibliotheek Rotterdam, van 14 mei t/m 25 juni 2007. Te zien tijdens de openingsuren en gratis toegang.
Op 20 mei, 9 en 23 juni worden tekenfilms van Kuifje vertoond in de bibliotheek.

Veel informatie over Kuifje en Hergé is te vinden bij het Hergé Genootschap. Let op: voor het laatste nieuws klikken op het rode vakje rechts met ‘Potverpillep@p’ ipv op Hergé-actualiteit aan de linkerkant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *