Een kastje, 17 albums, 3000 prenten…

Kastje met de Atlas Van Druijnen, collectie Museum Het Valkhof

Museum Het Valkhof te Nijmegen bezit een kastje met een bijzondere inhoud. In zeventien grote platenalbums zijn meer dan 3.000 prenten verzameld. Samen geven ze een beeld van de geschiedenis van Nederland. De prenten zijn bijeengebracht door de Nijmeegse wijnhandelaar Jan Willem van Druijnen (1790-1854) en zijn zoon Gerrit (1825-1876). Ze volgen in hun verzameling de Vaderlandsche historie van Jan Wagenaar, die in de achttiende eeuw de geschiedenis van Nederland vanaf de Germanen tot in zijn eigen tijd beschreef (lees verder).

Tentoonstelling – Vanaf 18 november is een mooie selectie van deze prenten te bezichtigen in de tentoonstelling ‘Geschiedenis in beeld: Atlas Van Druijnen’. Tot en met 29 januari 2012 is deze te zien in het prentenkabinet van Museum Het Valkhof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *