Maarten Biesheuvel ontvangt PC Hooftprijs en zingt een vrolijk lied…

Maarten Biesheuvel (woensdag 68 jaar geworden) heeft donderdagmiddag in het Letterkundig Museum in Den Haag de PC Hooftprijs 2007 in ontvangst genomen (zie mijn eerdere bericht na de toekenning van de prijs).

Voorzitter Dick van Halsema van de Stichting P.C. Hooftprijs reikte de prijs, waaraan een bedrag van 60.000 euro is verbonden, uit.

Nadat hij de oorkonde en een bronzen buste van schrijver P.C. Hooft in ontvangst had genomen bedankte Biesheuvel de jury en ook zijn ”lieve vrouwtje” Eva, met wie hij al bijna vijftig jaar samen is en die ”hem door het leven heeft gesleept”. Hij sloot af door een Duits loflied op de kunst te zingen.

biesheuvel.jpg

Lezen
Speciaal naar aanleiding van de P.C. Hooftprijs is een een herziene en uitgebreide herdruk gebracht van Zeeverhalen. In deze oorspronkelijk in 1985 verschenen bundel zijn al zijn verhalen over de zee en de zeevaart bijeengebracht. Bij de herdruk is een cd geleverd, waarop hij zelf zijn nieuwste verhalen voorleest.

In 2008 verschijnt het Verzameld Werk van Biesheuvel in drie delen dundruk bij zijn nieuwe uitgever, Van Oorschot.

– Lees over Biesheuvel in de ‘dagelijkse praktijk’ de (jeugd)herinneringen van Onno Blom in een zeer lezenswaardig artikel bij TrouwDe warmte van schrijver Maarten Biesheuvel / Een gelukkige dag’.



Leave a Response