Tijdschrift Boekenpost begint aan 20e jaargang

Met het zojuist verschenen nummer 117 begint het tweemaandelijks tijdschrift Boekenpost – voor liefhebbers van boeken, prenten, strips en boekcuriosa – aan de 20e jaargang.

In 1992 begon Lucom Produkties in Veendam, naast de Verzamelkrant die zij toen uitgaven, het nieuwe tijdschrift Boekenpost, dat na 28 nummers werd overgenomen door de huidige uitgever Caspar Wechgelaer, die nog steeds, samen met hoofdredacteur Janneke van der Veer, om de twee maanden dit boeiende magazine publiceert.

In deze aflevering zijn artikelen te vinden over o.a. Geert van Oorschot als brievenschrijver, Striptekenaar Carol Voges, Anna Bakker – directeur van de Koninklijke Vereniging van het Boekenvak en de nieuwjaarsuitgaven van antiquariaat Klikspaan.

In de serie artikelen over verzamelwaardig drukwerk ditmaal aandacht voor ‘Vloeiboeken’. Gebundelde en geïllustreerde vloeibladen die meestal als relatiegeschenk werden verspreid in de periode 1870-1940.

Een nieuwe rubriek is ‘Het Bureau & Zo’, waarin de (vaak nogal rommelige) werkplek van antiquaren uitgangspunt is voor (hopelijk),boeiende gesprekken.

Verder boekbesprekingen, agenda’s voor tentoonstellingen en boekenmarkten en nieuwtjes en geruchten uit ‘het vak’.



Leave a Response