Writers Unlimited – Winternachten 2012 Den Haag

Writers Unlimited – Winternachten 2012 Den Haag
Keep on Dreaming!

Een knipoog naar de dromers, de gelovers in utopieën, de najagers van idealen, dat is het thema van het Writers Unlimited Winternachten Festival 2012. Schrijvers en denkers uit Nederland en ver daarbuiten spreken zich uit over hun dromen, ze dromen met ons over vrijheid en hoe die verwezenlijkt kan worden. Een mengeling van actualiteit en literatuur, muziek en film in een gevarieerd programma in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag.

Op vrijdag- 20 en zaterdagavond 21 januari vinden de Winternachten plaats met gevarieerde programmering in vijf zalen. Met één ticket loopt u vrij in- en uit bij tientallen programma’s met schrijvers, films en muziek.

Uit Nederland o.a. Kader Abdolah, Najiba Abdellaoui, Karin Amatmoekrim, Jan Brokken, Hadjar Benmiloud, Bernlef, Marion Bloem, Adriaan van Dis, Rodaan Al Galidi, Said el Haji, Marjolijn van Heemstra, Bas Heijne, Inge Heremans, Arthur Japin, Ahmad Al Malik, Lieke Marsman, Gustaaf Peek, Robert Vuijsje, Tommy Wieringa, Annejet van der Zijl en de gespreksleiders Asis Aynan, Noraly Beyer, Andrew Makkinga, Anil Ramdas, Pieter Steinz, Naema Tahir en Bram Vermeulen. Uit het buitenland komen onder meer Bernice Chauly (Maleisië), Leila Chudori (Indonesië), Mansoura Ez Eldin (Egypte), John Gray (Engeland), Joumana Haddad (Libanon), Kopano Matlwa (Zuid-Afrika), Bejan Matur (Turkije), Dinaw Mengestu (Ethiopië/VS), Peter Milligan (Engeland), Nii Ayikwei Parkes (Ghana/Engeland) en Edney Silvestre (Brazilië).

Hommage aan Hella – Het festival eindigt op zondagmiddag 22 januari in de Koninklijke Schouwburg met de Hommage aan Hella, een feestelijke bijeenkomst waarin leven en werk van Hella Haasse worden gevierd, met o.a. optredens van Loes Luca en Willem Nijholt.

Aansluitend worden de Jan Campert-prijzen van de Gemeente Den Haag uitgereikt, waaronder de Constantijn Huygens-prijs voor A.F.Th. van der Heijden.

Voor alle details – ook voor de nevenactiviteiten, buiten het hoofdprogramma – kijkt u op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *