‘Linotype: The Film’ is gereed!

De Linotype zorgde eind 19e eeuw voor een revolutie in de grafische industrie door het met de hand zetten van loden letters te automatiseren met behulp van een machine. Inmiddels is ook deze techniek achterhaald en de zetmachines verdwenen naar de schroothoop. Gelukkig zijn er nog een aantal liefhebbers die deze ingenieuze machines koesteren en ‘bespelen’.

Amerikaan Doug Wilson wilde over deze mensen een avondvullende documentaire maken. Hij begon in 2010 via ‘Kickstarter’ geld in te zamelen voor zijn project. De eerste ronde leverde 25.000 dollar op. Hij begon aan zijn project, maar het bedrag bleek onvoldoende om de film af te kunnen maken.

In augustus 2011 begon hij opnieuw met geldwerving (zie vorig bericht) via de website Kickstarter en ook nu waren er voldoende positieve reacties, zodat de film op professionele wijze kon worden voltooid.

Op de website wordt nu de wereldpremière van de film aangekondigd, die op 3 februari 2012 zal plaats vinden in New York.

Final Edit Complete
After months of countless hours of editing, the final edit of the film is complete! We have sent the edit to be color corrected and the audio to be mastered. This final process will ensure that the film looks consistent and polished throughout.

World Premiere & Screenings
Our world premiere of the film is February 3rd at the SVA Theatre in New York City. A few days later, the film will screen in Boston and other east coast cities. Tickets are on sale now on our screenings page and more will be added very soon.

De officiële trailer van de film.

  • website Linotype – the film

Hopelijk zal de film ook hier vertoond gaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *