30 dagen SPANNEND! – dag 5 – ‘Afgunst’ een spannend geschenk

s_noort1.jpg“Afgunst van Saskia Noort is het beste misdaadboekje dat ooit als geschenk is weggegeven tijdens de maand van het spannende boek (een cadeau dat je krijgt als je voor €12,50 boeken koopt). Het is namelijk een genadeloze afrekening van de schrijfster met haar literaire critici.”

Coen Peppelenbos op Literair Nederland

“Hoe dun de novelle ook is, met ‘Afgunst’ revancheert Noort zich glansrijk voor ‘Nieuwe buren’. Zo mogen geschenkboekjes vaker geschreven worden. In volle vaart verteld met een verrassend open einde, een beklemmend verhaal met rauwe, gewelddadige randen, zonder dat de schrijfster zich deze keer verliest in al te expliciete scènes. Als het om het schrijven van een spannend verhaal gaat, staat Noort met ‘Afgunst’ weer met beide hakken op de grond.”

Peter Kuijt – journalist/recensent – op De Spanningsblog

Afgunst’ ontvangt u tijdens Juni – Maand van het Spannende boek bij besteding van ten minste €12,50 aan Nederlandstalige boeken, zolang de voorraad strekt.

Het geschenkboekje ‘Afgunst’, geschreven door Saskia Noort, is gedrukt in een oplage van 637.000 exemplaren. Dit hoge aantal onderstreept de nog steeds stijgende belangstelling voor het genre.

Saskia Noort (1967) is schrijfster en columniste. Sinds begin jaren negentig schreef en schrijft Saskia Noort voor een groot aantal bladen, waaronder Viva, Marie Claire, TopSanté en Ouders van Nu. Momenteel schrijft ze columns voor VT Wonen, Playboy en het glossymagazine LINDA.

Saskia Noort debuteerde in 2003 als auteur met de literaire thriller Terug naar de kust, waarvan er meer dan 200.000 exemplaren zijn verkocht. Haar tweede thriller is De eetclub, verschenen in 2004 en waarvan inmiddels 300.000 exemplaren zijn verkocht. Voor beide boeken werd Saskia genomineerd voor de Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige misdaadboek.
In mei 2006 verscheen Nieuwe buren. “Een adembenemend spannende en provocerende thriller over seks en liefde, en over de drang naar vrijheid – maar ook over de allesoverheersende angst daarvoor.”

Website Saskia Noort.

s_noort2.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *