Karl May Symposium 16 maart 2012

Karl May Symposium ‘Beroemde jeugdhelden in retrospectief’

Honderd jaar geleden – op 30 maart 1912 – stierf Karl May: de schepper van Winnetou, Old Shatterhand, Kara Ben Nemsi en andere onvergetelijke figuren uit de wereldliteratuur.

Hij is wereldwijd met ruim tweehonderd miljoen verkochte boeken de meest gelezen en vertaalde Duitse auteur aller tijden. Deze, ook in ons land meest gelezen Duitse schrijver, wordt geëerd en opnieuw onder de aandacht gebracht tijdens een symposium in de Koninklijke Bibliotheekin Den Haag op 16 maart 2012.

De Karl May Vereniging en de Duitse Bibliotheek in Den Haag werkten samen met de Koninklijke Bibliotheek aan een herdenkingsprogramma dat de schrijver eer aandoet. Inleiders en medewerkenden zijn onder meer: oud-minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk, prof. dr. Jaap van Marle, prof. dr. Arjo Klamer, KB-collectiespecialist Arno Kuipers, classicus Gerard Koolschijn, vertaler Gregor Seferens en journaliste Anneke van Ammelrooy.

Tijdens het symposium wordt een nieuwe bibliografie van Frits Roest gepresenteerd en worden voorstellen gedaan voor cultuurhistorisch onderzoek naar Karl May.

In vitrines laat de KB prachtige – in Nederland verschenen – uitgaven van zijn werken zien.

Voor meer informatie en aanmelding:
www.karl-may-vereniging.nl

  • Dossier Karl May bij KB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *