Nieuwe tv-serie ‘Benali boekt…’ vanavond van start met Turks Fruit

Benali Boekt is vanaf zondag 26 februari 2012 zes weken lang vanaf 19.50 uur te zien bij de NTR op Nederland 2.

Schrijver Abdelkader Benali keert terug bij de NTR met een nieuwe serie van zijn tv-programma Benali Boekt. Vanaf 26 februari 2012 onderzoekt hij de blijvende invloed van zes klassiekers uit de Nederlandse literatuur; boeken die vanwege het thema shockeerden of lezers ontroerden. Hoe kwamen die boeken tot stand, hoe werden ze ontvangen, wat wilde de schrijver ermee bereiken en wat is de actuele waarde van deze boeken?

De serie bestaat uit de volgende afleveringen:
26 febr. – Turks Fruit (Jan Wolkers, 1969)
4 maart – Een Vlucht Regenwulpen (Maarten ’t Hart, 1978)
11 maart – De Renner (Tim Krabbé, 1978)
18 maart – De Tweeling (Tessa de Loo, 1993)
25 maart – Eenzaam Avontuur (Anna Blaman, 1949)
1 april – Hersenschimmen (Bernlef, 1983)

Archief – Op de website Benali Boekt zijn de afleveringen uit eerdere series nog te bekijken. Benali boekt uit 2011 en Benali in boeken uit 2009 (werd herhaald in 2010).

Cultura gaat verder
Aansluitend op de uitzending op Nederland 2 gaat het themakanaal Cultura 24 verder met programma’s en films rondom het boek dat centraal stond in de uitzending. Van Hersenschimmen en Een vlucht regenwulpen is de film te zien. Rondom de andere boeken verdiepende interviews met de auteurs.

iPad app – Het speciaal voor Benali Boekt ontwikkelde digitale magazine (seizoen 2011) vult, naast de website, het programma aan met persoonlijke columns van Abdelkader Benali, achtergrondverhalen van redacteuren, biografieën, foto’s tijdens de opnames en ‘deleted scenes’ die het TV programma net niet hebben gehaald, maar die de NTR de kijkers en lezers niet wil onthouden.

update – voor het seizoen 2012 is een nieuwe app beschikbaar (= seizoen 2012)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *