Bibliotheken op Exlibris

Hans Krol (1943) is een ex-bibliothecaris, historicus en verzamelaar van ‘librariana‘, zoals boekenkisten, ex-libris, bladwijzers, gedenkpenningen, bibliotheken op postzegels, telefoonkaarten e.d., miniatuurmodellen van bibliobussen, afbeeldingen van bibliotheekgebouwen/archiefinstellingen en interieurs, op gravures, foto’s, ansichtkaarten (zie eerder bij BD), etcetera.

Eind vorig jaar begon Krol met een eigen website ‘Librariana – Een weblog gewijd aan bibliotheken, boeken en verzamelen alsmede aan historisch Heemstede en Zuid-Kennemerland‘. Veel van de berichten zijn gewijd aan historische onderwerpen m.b.t. de geschiedenis van Heemstede, maar voor de boekenliefhebbers is er ook genoeg te vinden.

Zoals bijvoorbeeld de bijdrage van 12 maart over Ex libris waarop bibliotheken zijn afgebeeld. Gezien het volgnummer 1 zullen we meer op dit gebied kunnen verwachten.

Hieronder enkele voorbeelden.



One Response to “Bibliotheken op Exlibris”

  1. […] bestaan al sinds jaar en dag speciale websites. Ik moest daar aan denken toen ik via de website Boekendingen vorige week geattendeerd werd op Librariana, een weblog gewijd aan bibliotheken, boeken en […]

Leave a Response