Zoeken in Boekendingen

Boekendingen bevat veel informatie, maar er werd weinig aandacht besteed aan het toevoegen van 'labels' aan de berichten. Gebruik daarom het zoekvenster in de zijbalk. Zoekvoorbeeld: museum "Den Haag"

MVRDV project: de Tianjin Binhai Library

3 nov. 2017 – De miljoenenstad Tianjin in China heeft een nieuwe bibliotheek in gebruik genomen. Het futuristische ontwerp is van de hand van het Nederlandse architectenbureau MVRDV.

Joost Swarte verzorgt de Bilderdijk-lezing 2017

Bilderdijk-lezing 2017 - Het geheim van de Klare Lijn - door Joost Swarte op 15 december 2017 in de St. Bavokerk op de Grote Markt in Haarlem. Hester Knibbe brengt een ode aan Bilderdijk. Na afloop receptie, expositie en feestelijke presentatie van 'Het Geheim van de Klare Lijn' (uitgeverij De Zingende Zaag) in het Noord-Hollands ...

Utrecht is ‘City of Literature’

31 oktober 2017 | Utrecht is vandaag door de UNESCO benoemd tot ‘City of Literature’ en daarmee de eerste Nederlandse stad met deze prestigieuze titel. Dat maakte Irina Bokova, directeur-generaal van UNESCO vandaag bekend in Parijs. De titel is permanent; Utrecht mag zich voor de eeuwigheid ‘UNESCO City of Literature’ noemen.
Met de toekenning verwerft Utrecht ...

Overzichtsexpositie Theo van Hoytema in Steendrukmuseum Valkenswaard

N.a.v. de 100ste sterfdag van kunstenaar Theo van Hoytema (1863-1917) heeft het Nederlands Steendrukmuseum te Valkenswaard een overzichtstentoonstelling ingericht.
Theo van Hoytema was een zeer begaafd lithograaf die opzien baarde met zijn Flora en Fauna litho’s. Met zijn kinderboeken, waaronder Het Leelijke Jonge Eendje (1893) introduceerde hij verfrissende en vernieuwende ideeen in Art Nouveau stijl. Ook ...

Onthulling borstbeeld van Bordewijk in Rotterdam

.
Op 28 oktober 2017 wordt in Rotterdam, in het Park bij de Euromast een borstbeeld van Bordewijk onthuld.
Het beeld staat op een locatie die voorkomt in het boek Karakter (1938), de Heuvel in het Park nabij het restaurant Parkheuvel, uitkijkend over de rivier.
“Ik heb altijd gedacht, zei hij, dat ik u nog wel eens ...

Xtra small – Miniatuurboekjes in Museum Meermanno

Van 3 oktober 2017 t/m 7 januari 2018 toont Museum Meermanno in Den Haag meer dan 300 miniatuurboekjes.
In drie zalen is vanaf 3 oktober een kleine, maar fijne tentoonstelling te zien met ondermeer 155 inzendingen voor de internationale boekbindwedstrijd die de Stichting Handboekbinden samen met Uitgeverij de Buitenkant en Museum Meermanno eind 2016 uitschreef. ...

‘Van manuscript tot app’ – tentoonstelling in het Louis Couperus Museum Den Haag

15 oktober 2017 | In een nieuwe tentoonstelling geeft het Louis Couperus Museum een beeld van alle mogelijke vormen van promotie die het werk van Couperus in de loop der jaren ten deel is gevallen: ‘Van manuscript tot app’.
Al meer dan een eeuw staat zijn oeuvre in de belangstelling, en die wordt op alle mogelijke manieren ...

Acht gebouwen met een gevel van ‘giant books’

Dit voorjaar (april 2017) opende op het terrein van de Turkse Karabük University in Karabük het nieuwe gebouw van de Kamil Gūlec Library. De buitenkant is opgevrolijkt met een aantal boekruggen van 20 meter hoog.
Van dit soort gebouwen met 'giant books' als façade zijn meer voorbeelden te vinden, waarvan de parkeergarage bij de Kansas City Public ...

Library of Birmingham opgenomen in serie Landmark Buildings van Royal Mail

In Engeland heeft de Royal Mail een serie postzegels uitgebracht met 'Landmark Buildings'. De inmiddels wereldberoemde Library of Birmingham, ontworpen door de Nederlandse architecte Francine Houben, is ook afgebeeld op een van de 10 zegels.

Celebrate the nation’s contemporary architecture with this Special issue of 10 stamps that feature some of the finest public buildings erected in ...