Bibliotheek de Boekenberg ontvangt de eerste bezoekers

Op 20 april 2012 werd de Boekenberg, de nieuwe bibliotheek in Spijkenisse, geopend door de wethouders Kees Dijkman en Gert-Jan ’t Hart. Het hele weekend is het publiek welkom om het nieuwe gebouw te bekijken. Ook Boekendingen trok richting Europoort en toont u de eerste beelden uit het redelijk spectaculair ogende pand.

Een bijzonder gebouw, maar de toegankelijkheid voor mensen die niet zo vlot de trappen kunnen bestijgen lijkt wel erg aan de krappe kant. Slechts één lift moet het transport verzorgen vanaf de begane grond tot de derde verdieping. Een overstap naar een tweede lift is nodig om de vierde verdieping te bereiken.

In de omgeving van de bibliotheek wordt nog druk gebouwd en voor de deur wordt een nog een plein aangelegd. Als alles in oktober klaar is wordt opnieuw een officiële opening gehouden.

eerdere berichten bij BoekendingenLeave a Response