Vlaamse Publieksprijs voor het Beste Boekomslag 2012 naar de cover van ‘Mangat’

Vanmiddag werden in Antwerpen de prijzen uitgereikt voor De Best Vormgegeven Boeken. Er werden 17 boeken bekroond, waarbij steeds vormgever en uitgever van het winnende boek delen in de eer. Zij kregen een trofee overhandigd die ontworpen werd door Stan Van Steendam.

De vakjury bestond dit jaar uit Jan Hoet (voorzitter), Koen Brams, Geoffrey Brusatto, Jan De Boer, Sara De Bondt, Bernadette De Loose en Tom Tosseyn.

Kijk voor een overzicht van de winnende boeken op de website van ‘de best vormgegeven boeken’.

PUBLIEKSPRIJS VOOR HET BESTE BOEKOMSLAG

Tien covers dongen mee naar de Publieksprijs 2011 (zie eerder bericht BD). Bijna 4700 mensen brachten hun stem uit op een van de covers.

De winnaar werd de cover van Mangat van Nele Reymen van vormgever Kris Demey (Uitgeverij Manteau). Als prijs mag Kris Demey een postzegel ontwerpen die in 2014 zal worden uitgegeven.

BROCHURE – Ook dit jaar verschijnt een rijk geïllustreerde brochure over De Best Vormgegeven Boeken met het gedetailleerde juryverslag, foto’s van de bekroonde werken en biografieën van de winnaars (zowel de grafisch vormgevers als de uitgevers).

TENTOONSTELLING GENT – Alle bekroonde boeken zijn te bewonderen in een speciale tentoonstelling in het Design museum Gent van 4 mei tot half juni 2012.
Info: www.design.museum.gent.be

‘Mangat’ bestellen bij bol.com | Cosmox



Leave a Response