De eerste Boekenboom van Nederland is in gebruik genomen

reportage RTV Tijnmond

De eerste Boekenboom van Nederland werd op dinsdag 24 april 2012 officieel in gebruik genomen door schrijver Jan Terlouw samen met Martijn Lakemeier, de hoofdrolspeler uit de film Oorlogswinter.

De Boekenboom is een initiatief van Mike Mastwijk, directeur van OBS de Dolfijn in Zwijndrecht en Ton Jille, directeur van PCBS De Bron. De Boekenboom staat in de wijk Kort Ambacht, op de hoek van de Kloosstraat.

De boekenboom bestaat uit vijf boomstammen met vakjes. In de vakjes staan diverse soorten boeken. Iedereen kan en mag gewoon een boek naar keuze uit de boom pakken. Als het uit is, wordt het boek weer teruggezet in de boom. Mensen kunnen ook hun eigen boeken in de vakken kwijt, zodat anderen deze weer kunnen lezen. Het is de bedoeling dat de boeken gaan rouleren. Op deze manier blijft er een uitleenplek voor boeken in de wijk Kort Ambacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *