Mini-Strips verzamelen

pulp1-vicky.jpg

Het verzamelen van bedrukt papier kent gelukkig een bijna eindeloze variatie van onderwerpen en invalshoeken. Waar de een zijn vermogen besteed aan een collectie middeleeuwse handschriften en een ander alles van Hermans wil bezitten, zijn er ook verzamelgebieden waar nog met relatief weinig geld veel plezier aan kan worden beleefd.

Hier een voorbeeld van een website van een verzamelaar van mini-strips waar voor de liefhebbers veel informatie is te vinden. Pulp-blaadjes uit de jaren 60 en 70, op de markt gebracht door uitgeverij Nooitgedacht.

Een stukje tekst van de site:

pulp2-ministrips.jpg

Mede door reacties is het uitgangspunt inmiddels verschoven naar Uitgeverij Nooitgedacht en haar mini-strips Victoria, Geheim Agent, Vicky en Lasso. Gaandeweg zal worden gekeken hoever het nog aangevuld kan worden met andere mini-strips. De boekjes moeten namelijk wel beschikbaar zijn om te scannen en te bestuderen.Daar komt bij dat ik perse niet alleen maar een archief van voorkantjes nastreef. Zo wil ik op zoek naar het verleden van Uitgeverij Nooitgedacht zelf, dat nog erg mistig is. Ook moet er ruimte zijn voor het signaleren van opmerkelijke en amusante bijzonderheden. En natuurlijk de aanvullende zaken zoals remakes van Victoria 1 en 216.

Ofwel: deze site moet een combinatie worden van nostalgie en onontsloten striphistorie, grafisch leuk om te bekijken door de vele scans, met als toetje voor liefhebbers de mogelijkheid om verzamelingen compleet te maken met remakes en downloads. Zo mogelijk wordt interactiviteit ingebouwd, zodat liefhebbers opmerkingen bij boekjes kunnen maken, en in een forum van gedachten wisselen.

Elke serie is voorzien van een eigen homepage, een uitgebreide toelichting, alle covers en een pagina met opvallende zaken. Ga eens kijken op “Pagina’s in Beeld” van Ben Kamphuis.



Leave a Response