NRC komt op 2 mei met bijzondere krant ter ere van 100e geboortedag Marten Toonder

Op woensdag 2 mei 2012 staat er in NRC Handelsblad geen enkele foto. Want die dag herdenken we de honderdste verjaardag van de geboorte van Marten Toonder, de geestelijke vader van onder meer Olivier B. Bommel, Tom Poes, Wammes Waggel, professor Prlwytzkofsky en burgemeester Dickerdack.

Dit schreef Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van de NRC, vandaag in zijn rubriek op de website van de krant.

Alle foto’s in de krant worden die dag vervangen door illustraties van de tekenaars  Jean-Marc van Tol, Siegfried Woldhek, Kamagurka en Ruben L. Oppenheimer.

Van Marcel Möring zal er een lofzang op Marten Toonder in de krant staan en gaat een nieuwe editie van het Bommelverhaal De Bovenbazen van start, met dezelfde tekst als bij de eerste publicatie in 1963, maar nu met nieuwe tekeningen van Nederlandse tekenaars als Thé Tjong-Khing, Dick Matena, Erik Kriek en Martin Lodewijk.

  •  zie ook website 100 jaar Toonder met alle activiteiten in dit herdenkingsjaar


Leave a Response