De Boekenboom in beeld…

De eerste Boekenboom van Nederland staat in Zwijndrecht en werd op dinsdag 24 april 2012 officieel in gebruik genomen door schrijver Jan Terlouw (zie eerder bericht BD).

Ik ben de alternatieve openbare bibliotheek gaan bekijken, nu hij nog in volle glorie in het plantsoen staat. Vijf boomstammen zijn op degelijke wijze samengevoegd en op een stevig betonnen plateau neergezet. In de vakjes zijn alleen nog een aantal kinderboeken te vinden. Iedereen kan een boek lenen, terugzetten of eigen overtollige boeken in de vakken zetten.

Hoewel de meeste mensen het een erg leuk idee vinden blijkt uit reacties onder een bericht van RTV Rijnmond dat buurtbewoners er weinig heil in zien.

Een sympathiek maar onrealistisch en daarom onzinnig idee dat nog uitgevoerd is ook.

Leuk initiatief maar zonde van de knaken.
Dat ding is in no time helemaal vernield en gesloopt, wedden?

Op dat grasveld staat namelijk altijd een groep hangjeugd, met scooters en dergelijke. Dit had misschien 40 jaar geleden een leuk idee geweest, maar nu kan dit helaas niet meer.

Ik hou u op de hoogte…

UPDATE  –  10 oktober 2013

boekenboom-2013-1boekenboom-2013-2

Ondanks de sombere voorspellingen is de Boekenboom in Zwijndrecht na anderhalf jaar nog steeds intact en wordt er regelmatig gebruik van gemaakt.

UPDATE 10 juli 2019

“Nadat vandalen eerder al enkele boeken in de brand hadden gestoken is maandagavond ook de Boekenboom aan de Kloosstraat zelf in vlammen opgegaan.”

4 gedachten over “De Boekenboom in beeld…

  1. Peter, ik ben gelijk poolshoogte gaan nemen in Zwijndrecht. Zie de foto’s hierboven. De boom is intact en de meisjes die ik er aantrof vertelden dat ze er regelmatig boeken gingen lenen.
    Lijkt dus wel succes te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *