‘De Letters van Utrecht’ – een groeigedicht op straatniveau

Op 2 juni 2012 zal burgemeester Aleid Wolfsen ‘De Letters van Utrecht’ openen.

Met het project De Letters van Utrecht ontstaat een gedicht van het Utrechts Dichtersgilde in de stenen van de straten in het centrum van Utrecht. Eén karakter per steen, één steen per week. Iedere zaterdag houwt een steenhouwer de volgende Letter.

In maanden ontstaan woorden, met de jaren zinnen.

Het gedicht met de letters van Utrecht start met terugwerkende kracht vanaf nieuwjaarsdag 2000. Op 2 juni zullen de eerste 649 letters van het gedicht onthuld worden. Op 9 juni volgt dan de 650ste letter, enz.

Het gedicht groeit zolang mensen het sponsoren. Iedere week kan iemand zijn of haar naam met een Letter verbinden, en door de kosten te dragen van de Letter een steentje bijdragen aan dit gedicht voor de toekomst.

De opening van ‘De Letters van Utrecht’ op 2 juni is onderdeel van de Stadsdag Utrecht, viering van de datum waarop keizer Hendrik V in 1122 de stadsrechten van de Utrechters bekrachtigde en liet vastleggen.

 Leave a Response