Gerd Renshof – boekenschilder

renshof2.jpg

„Ik ben, voor zover ik weet, de enige kunstenaar die boeken als hoofdonderwerp heeft. Ik sta al bekend als de boekenschilder. Daar wil ik nu verder naam mee gaan maken.“

Dat zegt Gerd Renshof (geboren in Buren in 1959), autodidact, afgezien van een jaartje aan de Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Renshof heeft zich inmiddels gespecialiseerd in zeventiende- eeuwse schildertechnieken, met de focus op boeken.

renshof3.jpg

renshof1.jpg

renshof4.jpg
‘Old bindings in oil’ is de titel van het boek dat eind september 2007 uitgegeven wordt.
Het omslag is een opengeslagen boek. De titelpagina is de cover en de cover is de titelpagina, dus eigenlijk is er geen buitenkant. In het boek staan niet alleen boekstillevens, er zijn ook schilderijen van een paar andere stillevens, en een paar schilderijen met architectuur. In totaal zijn er 29 schilderijen paginagroot afgebeeld. Een kleine tekst over de schilder en een uitleg over zijn 17e eeuwse schildertechniek maken het boek compleet. Alle tekst is in het Nederlands en Engels. Het boek is uitgevoerd met een harde omslag en op hoogwaardig papier gedrukt. De vormgeving is van Renshof en de uitvoering is gedaan door Henk van den Heuvel (mimesis.nl). De productie ligt bij uitgeverij Christofoor te Zeist. De winkelprijs bedraagt € 17,50.


Leave a Response