Boekenjagers ( i.p.v. voetballen…)


In deze full-length documentaire (60 minuten) volgt Wim Schepens twee verwoede Amerikaanse boekenverzamelaars: Charles Blockson, die de geschreven geschiedenis van de zwarte gemeenschap in Amerika verzamelt, en Aaron Lansky, een verzamelaar van Jiddische boeken. Waarom zijn ze ooit begonnen met verzamelen en wat willen ze ermee en wat willen ze ermee bereiken?

 

Charles L. Blockson – The Charles L. Blockson Afro-American Collection is one of the nation’s leading research facilities for the study of the history and culture of people of African descent. The core collection was donated to Temple University in 1983 by Charles L. Blockson, a Pennsylvania bibliophile and collector of Afro-Americana. [zie website]

Aaron Lansky (born June 17, 1955) is the founder of the National Yiddish Book Center, an organization he created to help salvage Yiddish language publications. [zie website]One Response to “Boekenjagers ( i.p.v. voetballen…)”

  1. Perkamentus schreef:

    Ga er spontaan leuzen van roepen; ‘WE WANT MORE, WE WANT MORE, WE WANT MORE…..’ 🙂

Leave a Response