Tentoonstelling in Persmuseum over de tekenaars Peter van Straaten en Jo Spier – vanaf 28 juni 2012

Op 28 juni 2012 om 17.00 uur opent Eberhard van der Laan, de burgemeester van Amsterdam, de tentoonstelling: ‘Peter van Straaten & Jo Spier Virtuoze Tekenaars van het Nederlandse Leven’, in het Persmuseum in Amsterdam. Stefan Verwey, tekenaar van onder andere De Gelderlander en de Volkskrant zal een bijzondere voordracht houden.

Peter van Straaten & Jo Spier Virtuoze Tekenaars van het Nederlandse Leven
De expositie geeft een uniek beeld van het werk van de Nederlandse tekenboegbeelden. De eigenzinnige humor van Peter van Straaten is mateloos populair vandaag de dag. Even zo geliefd in zijn tijd waren de vernieuwende teksten en beelden van Jo Spier. Diens verzamelde reisschetsen uit de Oost en de West vonden hun weg naar tienduizenden lezers. Portretten, politiek, maatschappij, kunst en cultuur, stad en platteland zijn thema’s die beide kunstenaars tot inspiratie hebben gediend. Ook uniek en onbekend jeugd- en vrij werk van beide tekenaars worden tentoongesteld. De op het oog zo eenvoudige lijnvoering van Spier had grote invloed op het werk van Peter van Straaten. Dit wordt op subtiele wijze blootgelegd in de tentoonstelling, welke te bezichtigen is van 28 juni tot en met 23 september 2012.

‘Peter van Straaten & Jo Spier Virtuoze Tekenaars van het Nederlandse Leven’ kwam tot stand in nauwe samenwerking met het Stedelijk Museum Zutphen en was eerder aldaar te bezichtigen. Een rijk geïllustreerd boekje over de werken is verkrijgbaar voor €5,-.

[eerdere berichten over het Persmuseum bij BD]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *