GeelZucht 2012 – Tour de poézie…

Vijf dichters met een groot Wielerhart voor het jongensboek van de Koers verslaan na die van 2010 en 2011 nu ook de Tour van 2012.

Op zaterdag 30 juni gaat Ronde van Frankrijk van start met een proloog in het Belgische Luik. Vanaf die dag krijgen we drie weken lang dagelijks een poétische impressie van de gebeurtenissen.

Dit jaar bestaat de ploeg uit de dichters: Yella Arnouts, Bert Bevers, Patrick Cornillie, Frank Pollet en Willie Verhegghe. Zij leveren bij toerbeurt een gedicht dat verschijnt op de website GeelZucht.

Ook andere dichters kunnen hun actuele wielergedichten aanleveren en deze worden ondergebracht in de rubriek ‘onze gasten’.

Boek – Na afloop van tour worden de gedichten gebundeld in een exclusieve bundel die op 12 augustus 2012 wordt gepresenteerd in de gemeentelijke bibliotheek van Stekene.

Een aanrader, want de uitgave verschijnt in een kleine oplage (in 2011 slechts 100 exemplaren), die genummerd en door de vijf dichters gesigneerd op de markt wordt gebracht. Hieronder de uitgaven van 2010 en 2011.

gezien bij: kempis poetry magazineLeave a Response